Бялууны төрлийн бүтээгдэхүүнийг яаж хадгалах вэ

0
715

Зөвлөмж:

Бялууны төрлийн бүтээгдэхүүн. Техникийн ерөнхий шаардлага. MNS0464:2010 стандартад Бялууны төрлийн бүтээгдэхүүний хадгалах горимыг дараах байдлаар заасан :

Бүтээгдэхүүний ялгах онцлогХадгалах нөхцөлХадгалах хугацаа
1Цөцгийн кремтэй 0-оос +60С температуртай хөргүүр, хөргөгчид 24 цаг
2Шинэ жимс жимсгэнэтэй
3Цэлцэн суурьтай
4Жимс жимсгэнэ, ногооны нухаш, чанамал, цэлцэнтэй 0-оос +60С температуртай хөргүүр, хөргөгчид 48 цаг
5Сүүн кремтэй
6Уургийн кремтэй
7Шоколадтай

Анхаарах:

1.Зориулалтын бус газраас хадгалах горимын дагуу хадгалаагүй, шошгын зөрчилтэй, баталгаажилтгүй  бялууны төрлийн бүтээгдэхүүнийг худалдан авахгүй байх.

2.Хадгалалтын онцгой нөхцлийн шаардлагыг хангасан худалдаа үйлчилгээний газраас баталгаажилттай бялууны төрлийн бүтээгдэхүүнийг худалдан авах.

3.Бялуун төрлийн бүтээгдэхүүнийг шошгонд тусгасан нөхцөлд хадгалж, хэрэглэх.